sunnuntai 23. helmikuuta 2014

26. viikkoa, -28 kg

BMI: 37,1 Kokonaispudotus: 28,2 kg


Kirjoitustahti edistymisestä on hieman harvahkoa 0 - 6. - 13. - 26. viikkoa, mutta koko ajan on tulosta tullut tasaisesti.

13. ja 26. viikon väliin mahtuu monta asiaa, joista kukin yksittäin jo olisi saattanut kaataa koko homman. Työstressi, masennus, 5-viikon sairasloma, joulu, työpaikan muutto, olkapään kipuilu. Mutta jostain korkeammalta nyt on avistettu, että tasaista tahtia koko ajan painokäyrä on mennyt alaspäin.

Ruokavalio on ollut etusijalla. Kotona olen tiukasti laittanut meillä kasvispitoisen annoksen lautaselle ja aniharvoin siihen on otettu lisää. Mitään ei ole täysin kielletty, mutta selkeästi olen välttänyt ylimääräisten viljavalmisteiden käyttöä.
Aamiainen on entisellään:
Arkena:
1 ruispala (kaksi leipää)
4 viipaletta ohuen ohutta kalkkunaa
1 omena (josta pari palaa miehen leipien päälle)
1 muki teetä
Viikonloppuna 3:n ruispalalan satsi on jaettu kristillisesti kolmeen leipään, ja pöydässä on ollut kaksi omenaa, eli hieman enemmän kuin arkena.

Työpaikan muuton jälkeen lisäaamiaisena ollut aamukaurapuuro on jäänyt pois, koska "hollituvassamme" ei saa syödä mitään lämmintä, ja sopivaa aamiaispaikkaa koneen ääressä en ole löytänyt, niin olen sitten ilman.

Arkena lounas on nykyään jo aika luksus-tasoa, käymme usein Hilton hotellin Deli lounalla. Tuolla mätän lautasen täyteen kasviksia, salaattia, 2-4 kirsikkatomaattia, kurkku kolmioita, nökäre jotain juustoa (raejuustio/fetan/mozzarellahelmi), coleslaw-salaatti (ei ole kovin majoneesisen näköinen), oliiveja, coctailkurkkuja, melonipaloja, auringonkukan siemeniä. Lisäksi on vielä tarjolla olevaa päivän lämmintä kasvista sekä kala/kana, mutta tuota mahtuu lautaselle enää nimeksi. Juomana vesi.

Arki-ilta on sitten jo haastavampi. yhdessä on helpompaa, teen meille joko salaatin tai selkeän annoksen jotain ruokaa. Yksinollessa se taas on usein jotain, mitä kaapista pitää poistaa tai noita kalkkunan viipaleita ja tomattiia/salaattia/raejuustoa, mitä nyt löytyy kaveriksi, ja maustamatonta jughurttia, hedelmiä ja manteleita.
Iltakahvi kuuluu vakiohin. Maidolla ja kaverina on jotain hyvää, pari suklaapalaa, 1-2 keksiä tai pulla.
Ja napostelemmekin vielä illan mittaan, usein pähkinöitä ja kuivattuja hedelmia (mies kylläkin suolapähkinöitä, joita yritän välttää mutta kasi meinaa usein mennä sille kipolle). Napostelu on seuraavana liipasimella, siitä tavasta pitää päästä eroon.

Mutta vielä en ole urheillut mitään. Joskus tekee mieli venytellä tai tepastella, mutta harvassa ovat olleet kävelylenkit (olkapääkin kipeytyy niistä). Hassu tunne on, kun minun tekisi usein kovasti mieli hyppiä, ihan  haara-perus hyppyä, mutta tissit ja varsinkin tuo alavatsareppuni tuntuu niin epämiellyttäviltä pomppiessa, että tuo ei oikein onnistu, ja hieman säälin myös alakertalaisiakin tömps tömps äänestä. Seuraava tavoite on, että pystyisin tekemään yhden vatsalihasliikeen, eli pääsisin nousemaan ylös. Tuo ei meinaan onnistu enää/vielä.

Mutta monet vaatteet ovat jo jääneet isoiksi. Pyörin niissä, varsinkin takeista on tulossa kohta ongelma. Eilen osti jo Zizzistä housut M-kokoa (46-48), kun aiemmin oltiin XL (54-56). Kalliiksi tulee, mutta matka jatkuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti