sunnuntai 6. lokakuuta 2013

6 viikkoa, -10 kg

BMI: 42,3 Kokonaispudotus: 10,4 kg


Noin kuusi viikkoa sitten loman päättyessä päätin jälleen kerran järkiperäistää syömistäni siinä toivossa, että oloni kokonaisuudessa paranisi ja jaksaisin tulevan rankan työsyksyn. En kuitenkaan asettanut itselleni mitään pakkoa, vaan "projekti" sai käynnistyä sen mukaan, miten stressi sen sallisi. Ainakin nämä viikot ovat olleet kaikin puolin onnistuneita ja painoa on pudonnut ja syöminen on säilynyt kohtuulisena.

Koko tuo pudotus on mennyt pelkästään ruokavalion muutoksella. En ole harrastanut mitään liikuntaa koko aikana, jos nyt muutamaa jalan venytystä sohvalla ei lasketa mukaan.  Näissä painoissa ja tässä kunnossa liikkuminen yhdessä ruokavalion ja työstressin kanssa olisi ollut jo liikaa muutosta yhdellä kerralla, joka todennäköisesti olisi romuttanut kaiken.

Suurin muutos ruokavaliossa on annoskoko ja kasvisten lisääminen. Olen pyrkinyt pitämään energiamäärän siinä 1500-1800 kcal päivä. Peruspäivä on suurinpiiretein ollut:
Aamiainen:
1 ruisleipäpala (kaksi leipää)
1 cheddar viipale puolitettuina näille
3/4 omena (pari palaa laitettu miehen leivälle
tee
+ kaurapuuro töihin tullessa

Lounas:
useinmiten salaatti (oma tai Subwaylla oli salaatitarjous) tai 12 sushi palaa

Päivällinen
Kasviskeitto tai joku muu kevyt ruoka riippuen olemmeko kaksin kotona vai olenko illan yksin

Yksi herkku on ollut ylitse muiden: Avocado-tomattileipä, mutta olen yrittänyt pitäytyä yhteen avocadoon/päivä, vaikka noita voisi kyllä syödä enemmänkin (himo iskenyt)

Valipaloina on ollut omenaa, manteleita ja muita hedelmiä tai porkkanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti